Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Localizare

Comuna Hotarele este localizată pe lunca râului Argeş și Câmpia Burnazului, în partea de Sud-Est a județului Giurgiu la limita cu județul Călărași, în cadrul Câmpiei Române, respectiv în Regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia.

Localitatea se învecinează în partea de nord cu comuna Herăști, în vest cu comuna Isvoarele, iar în partea de sud, cu comuna Greaca. În est, comuna Hotarele se învecinează cu județul Călărași (localitatea Crivăț).

Prezentare geografică:

Comuna se află în sud-estul județului, pe malul drept al Argeșului, la limita cu județul Călărași. Este străbătută de șoseaua națională DN5A, care leagă Greaca de Adunații Copăceni (unde se termină în DN5). La Hotarele, din acest drum se ramifică șoseaua județeană DJ401, care duce spre nord la Herăști, Valea Dragului, Vărăști, apoi mai departe în județul Ilfov de Vidra și Berceni (unde se intersectează cu centura Bucureștiului) și București. Tot la Hotarele, DN5A începe o porțiune comună cu șoseaua județeană DJ411, drum care duce spre est în județul Călărași la Radovanu și Chirnogi (unde se termină în DN41), și spre vest, după tronsonul comun cu DN5A, care se termină la Comana, la Călugăreni (unde se intersectează cu DN5), Singureni, Iepurești (unde se intersectează cu DN6), Bulbucata și Clejani (unde se termină în DN61).

Ultima actualizare: 13:58 | 5.07.2024

Sari la conținut